Sökresultat

Sök bland 2000+ produkter

Sökresultat

Fri frakt
Fri frakt över 500kr
Din trygghet
På nätet sedan 1997
Trogen kund
25kr rabatt på ditt nästa köp
 

Du har 0 produkter i din varukorg.

Hälsotips

Artikel: Motion är bra för hälsan

Forskning har visat gång på gång att motion är bra för att leva ett hälsosamt liv. Här listar vi fem fördelarna med motion.
 

Motion främjar viktminskning.

Motion är det mest effektiva sättet att bli av med överskottskilo. Det är de vardagliga sysslorna som står en stor del av ens kroppsarbete.Hushållssysslor som att städa, sopa golv, liksom att gå eller cykla till jobbet eller skolan, är bara några av de fysiska aktiviteter som en person kan göra trots ett fullt schema. Skall träningen bli effektiv i viktminskning, är det viktigt att man kopplar samman detta med en hälsosam kost. 
 

Motion skyddar dig från olika livsstilssjukdomar.

Hjärtsjukdomar, stroke och typ 2 diabetes är några av de sjukdomar som förknippas med en stillasittande livsstil. Men om du beslutar dig att byta till en aktiv livsstil, kan du avsevärt minska dina risker för att utveckla något av dessa villkor. Det beror på att motion minskar nivåerna av triglycerider och lipoprotein (allmänt känd som "onda" kolesterolet), som båda är bland de flera faktorer som ökar en persons risk att drabbas av en (om inte alla) av de sjukdomar som nämns ovan.
 

Motion ger dig en god natts sömn.

Har du svårt att sovas? I stället för att ta sömnmedel, varför inte ta tid att träna istället? Enligt en artikel publicerad i den australiska Centrum för fysisk aktivitet och åldrande hemsida, har motion visat sig effektiv i att hjälpa personer att falla in i sömn. Träna inte för sent på kvällen, eftersom den kraftiga ökningen av adrenalin kan hålla dig vaken hela hela natten. Det är bäst att göra det under dagen eller när du kommer hem från jobbet.
 

Motion lyfter ditt humör och håller dig lugn.

Är du spänd, stressad, och känner dig på dåligt humör, då motion är billigt lyckopiller som du behöver! Motion har visat sig effektiv i att förbättra en persons disposition. Det beror på fysisk aktivitet resulterar i en ökning av hormoner som kallas endorfiner. Denna "lyckliga hormon", enligt forskning, hjälper mot depression, ångest, bland många andra psykiska tillstånd. Bortsett från att göra dig lycklig, förbättrar motion också ditt humör. Fysisk aktivitet främjar frisättningen av serotoninneurotransmittorer, vilket resulterar i en lugnare sinnesstämning.
 

Motion förbättrar ditt sexliv.

Är gnistan mellan dig och din partner borta länge? Tja, du kan underblåsa det med hjälp av motion. Forskning har visat att motion förbättrar sexuell upphetsning hos kvinnor, och förebygger erektil dysfunktion hos män. De sexuella fördelarna med motion slutar inte där. I en artikel som publicerades på CNN hemsida, har det antagits att fysisk aktivitet leder till ett uppsving i energi, liksom ett bättre utseende, båda är faktorer som bidrar till att förbättra sexuell intimitet.

Artiklar