Sökresultat

Sök bland 2000+ produkter

Sökresultat

Fri frakt
Fri frakt över 500kr
Din trygghet
På nätet sedan 1997
Trogen kund
25kr rabatt på ditt nästa köp
 

Du har 0 produkter i din varukorg.

Hälsotips

Artikel: Kosttillskott

Den som tränar ofta och som kanske jobbar mot ett specifikt mål kan behöva lite hjälp på vägen. Att ta kosttillskott är inte bara bra för bättre träningsresultat, det kan också vara något som barn och vuxna behöver för att näringen och vitaminerna som behövs inte tages upp från den vanliga kosten. Att det kallas för tillskott är förstås för att man lägger till detta till sin vanliga diet, det är inte så att man byter ut dessa medel mot det som man vanligtvis äter. Idag kan man handla kosttillskotten direkt online men man ska akta sig för att inte köpa sådant som inte är godkänt i Sverige och som kan klassas som droger och som är farligt för hälsan.

För den som tränar

Du som tränar har säkert lagt märke till att det finns en lång lista av möjliga tillskott som du kan ta för att förbättra dina resultat. Det finns kosttillskott som är till för att öka på mängden av mineraler och proteiner som man får i sig. Då man tränar mycket kan det mycket väl bli så att man får brist på dessa ämnen eftersom man inte äter mer bara för att träningen bränner mer. Det är dock viktigt att tänka på att meningen med kosttillskotten är att man ska få det som man inte har tillräckligt av. Det är alltså inte så att man proppar i sig mer proteiner för att man på så vis tänker sig att det blir mer muskler.
Om du tränar och vill börja med kosttillskottsprodukter ska du se till att få vägledning. Du kan alltid fråga i en hälsokostbutik men för elitidrottare måste man för det mesta få råd från någon som känner till ens eget träningsprogram, fysik och mål med träningen.

Kost som du blir smart av

Du har kanske hört att man blir smart av fisk och det stämmer faktiskt. Äter man fisk som lax som är rik på Omega 3 kan detta påverka hur hjärnan fungerar. Det är därför som man traditionellt sett har tvingat små barn att äta fiskleverolja. Idag måste man inte äta äckliga tillskott för att få i sig mer Omega 3. Det finns kapslar och till och med fröer som ger detta utan något äckel som helst. Det här är kosttillskottet som alla kan dra nytta av och som familjer bör ha som stapelvara i skafferiet.

Handla från utlandet

För att spara på dina inköp av vitaminer och tillskott kanske du känner dig lockad att köpa från utlandet. Ibland är detta en bra idé men ofta tar man onödiga risker då man beställer ett kosttillskott som man inte riktigt känner till från ett annat land. Först och främst måste man vara säker på att detta är tillåtet i Sverige. När du handlar från en svensk hälsokostbutik vet du ju att detta är en produkt som det svenska Livsmedelsverket har godkänt och det är en trygghet. Välj därför en bra hälsokostbutik eller kosttillskotthandel online som ger dig bra priser och hög kvalitet.

Artiklar