Sökresultat

Sökresultat

 

Du har 0 produkter i din varukorg.

HEM  » Himalayasalt rosa Granulat 1kg - Re-fresh Superfood
Himalayasalt rosa Granulat 1kg - Re-fresh Superfood

Himalayasalt rosa Granulat 1kg - Re-fresh Superfood

Himalayasalt rosa Granulat 1kg - Re-fresh Superfood

 Himalayasalt är ett underbart gourmetsalt, milt och smakrikt.



Läs mer  » 
SKU# 6479
79 kr    
I lager
 Himalayasalt är ett underbart gourmetsalt, milt och smakrikt.

Läs mer  »
Re-fresh Superfood Himalayasalt är ett underbart gourmetsalt, milt och smakrikt. Himalayasaltet bildades för många miljoner år sedan när urhaven torkade och bergmassiven reste sig. Brytningen av råsaltet sker ofta för hand, blocken tvättas och torkas i solen vilket inte utsätter saltet för onödiga industribehandlingar. Detta innebär att saltet är en ren och oraffinerad naturprodukt som bl a har kvar mineraler och spårämnen. Innehållet av järn är en del av det som ger saltet dess rosa färg. Använd saltet i matlagning och liknande där du annars använt vanligt salt.

Med ett mineralrikt bergsalt kan man lätt tillverka så kallat Sole-vatten. Sole är i huvudsak vatten som har blivit fullständigt mättat med ett naturligt salt.  Det här är inte bara en liten mängd salt upplöst i vatten, utan snarare vatten som har absorberat så mycket naturligt salt som det kan - och det kommer därmed inte att absorbera mer. Salthalten i vätskan är då 26% och helt steril.  Termen Sole kommer från den latinska "Sol". Sole salt kan användas till mycket. Bl a till naturliga munsköljningskurer (efter ordinarie munhygien). Till en munsköljkur tas 1 msk solevatten till 0,5 dl vanligt vatten men lite svagare till dryck, där man blandar cirka en msk per 2,5-3 dl vanligt dricksvatten. Tag 1 glas gärna på morgonen och gärna på fastande mage. Lös ett par deciliter Himalayasalt i hälsobadet. Detta bad blir så nära ett dopp i det ursprungliga urhaven man någonsin kan komma.

Ursprung: Pakistan

Förvaring
Torrt och rumstemperatur

Dölj  »
Re-fresh Superfood Himalayasalt är ett underbart gourmetsalt, milt och smakrikt. Himalayasaltet bildades för många miljoner år sedan när urhaven torkade och bergmassiven reste sig. Brytningen av råsaltet sker ofta för hand, blocken tvättas och torkas i solen vilket inte utsätter saltet för onödiga industribehandlingar. Detta innebär att saltet är en ren och oraffinerad naturprodukt som bl a har kvar mineraler och spårämnen. Innehållet av järn är en del av det som ger saltet dess rosa färg. Använd saltet i matlagning och liknande där du annars använt vanligt salt.

Med ett mineralrikt bergsalt kan man lätt tillverka så kallat Sole-vatten. Sole är i huvudsak vatten som har blivit fullständigt mättat med ett naturligt salt.  Det här är inte bara en liten mängd salt upplöst i vatten, utan snarare vatten som har absorberat så mycket naturligt salt som det kan - och det kommer därmed inte att absorbera mer. Salthalten i vätskan är då 26% och helt steril.  Termen Sole kommer från den latinska "Sol". Sole salt kan användas till mycket. Bl a till naturliga munsköljningskurer (efter ordinarie munhygien). Till en munsköljkur tas 1 msk solevatten till 0,5 dl vanligt vatten men lite svagare till dryck, där man blandar cirka en msk per 2,5-3 dl vanligt dricksvatten. Tag 1 glas gärna på morgonen och gärna på fastande mage. Lös ett par deciliter Himalayasalt i hälsobadet. Detta bad blir så nära ett dopp i det ursprungliga urhaven man någonsin kan komma.

Ursprung: Pakistan

Förvaring
Torrt och rumstemperatur